logo

LähiRadion lähetys kuunneltavissa

Talousdemokratian puheenjohtaja Patrizio Lainà ja varapuheenjohtaja Valtteri Aaltonen keskustelivat LähiRadiossa rahanluonnista ja talousdemokratiasta Sosiaalifoorumin yhteydessä 1.4.2017.

Lähetys on kuunneltavissa (ja katsottavissa):

17425107_1288265204590224_176857970404367157_n

Rahareformista Sosiaalifoorumissa la 1.4.

Suomen Talousdemokratia ry järjestää kaksi tilaisuutta Sosiaalifoorumissa Helsingissä lauantaina 1.4.

Ensimmäinen tilaisuus pidetään Ravintola Oivassa (Porthaninkatu 5) klo 14-15:30 ja järjestetään yhdessä commons.fi kanssa.

Esittelemme nykyisen talousjärjestelmän ongelmakohtia erityisesti rahajärjestelmän kautta, ja ajankohtaisia vaihtoehtoja, joilla talous saataisiin paremmin palvelemaan paikallista reaalitaloutta globaalin finanssisektorin sijaan. Rohkeita ratkaisuja talouskeskusteluun voisivat olla mm. www.rahareformilaki.fi, sähköinen käteinen, elvyttävä kansalaisosinko (perustulo), yhteisvaluutat…

Mikko Laamanen (commons.fi) ja Patrizio Lainà (Talousdemokratia ry) alustavat keskustelun.

Klo 16-17 keskustelu jatkuu LähiRadiossa (100,3 MHz) samalla aiheella. http://www.kansanradioliitto.fi/

Tilaisuus on Suomen Sosiaalifoorumi 2017 osatapahtuma teemalla ”Talouden ylivallasta todelliseen demokratiaan”. http://www.sosiaalifoorumi.fi/

Tilaisuuksien Facebook-tapahtuma:
https://www.facebook.com/events/1862599674022107/

logo-eurotalous

SP: Sähköisestä käteisestä laillinen maksuväline?

Suomen Pankki avaa keskustelua sähköisestä käteisestä:

”Keskuspankkien ja lainsäätäjien on ennen pitkää ratkaistava, tarvitseeko luotettava digitaalinen maksuväline tulevaisuudessa laillisen maksuvälineen aseman ja mikä olisi keskuspankin rooli sen liikkeeseenlaskussa.”

Sähköinen käteinen olisi askel rahareformin suuntaan, vaikkei se riittävä olekaan.

Lue Suomen Pankin blogi aiheesta:
http://www.eurojatalous.fi/fi/blogit/2017/kateinen–ainut-laillinen-maksuvaline/

kansalaisaloitteen-esillepano-tapiolan-kirjastossa

Kampanjoi Rahareformilain puolesta

Rahareformilaki – Velaton rinnakkaisvaluutta Suomeen -kansalaisaloiteen puolesta voi nyt kampanjoida myös omalla paikkakunnallaan helpommin. Kunnalliset kirjastot tarjoavat tiloissaan mahdollisuuden esitellä kansalaisaloitetta ja täyttää kannatusilmoituksia. Yllä olevassa kuvassa esimerkki kansalaisaloitteen esillepanosta Espoon Tapiolan kirjastossa.

  • Kansalaisaloitteen kaksisivuisen A4-kokoisen tekstin voi ladata tästä ja tulostaa.
  • Kannatusilmoituksia voi ladata tästä.

Vaikka kirjastoissa voi pitää kansalaisaloitetta esillä, kirjastot eivät ylläpidä tai esimerkiksi lähetä kannatusilmoituksia aloitteen vastuuhenkilöille. Tämä kirjastokampanjointi olisikin siis mainio tapa kantaa kortensa kekoon talousdemokratian edistämiseksi!

Rahareformilaista tai talousdemokratiasta yleensä voi pitää myös esitelmiä, joiden powerpointteja on ladattavissa TD:n sivuilta.

Täytettyjä kannatusilmoituksia voi lähettää osoitteeseen: Suomen Talousdemokratia ry, c/o Valtteri Aaltonen, Harjuviita 14 D 34, 02110 Espoo.

Flyereitä voi kysellä osoitteesta: talousdemokratia@talousdemokratia.fi 

***

Helsingin Kampissa Narinkkatorilla järjestetään lauantaina 17.12. Rahareformilain flyereiden jakotempaus. Ilmoittaudu mukaan tempauksen Facebook-sivun kautta.